1892

Tonwarenfabrik LAUFEN -yrityksen menestystarina alkoi 4. heinäkuuta 1892 tiilien ja klinkkereiden tuotannosta. Yrityksen perustivat kolme miestä: Albert Borer, Johann Spillmann ja Joseph Gerster-Roth.

1898

Keramiikkatuotteiden kysyntä kasvaa niin paljon, että on tarpeen rakentaa toinen LAUFEN-tehdas. Vuonna 1898 tuotannon aloittanutta tehdasta käytettiin pääasiassa kattotiilien ja tiilien sekä viemäriputkien tuotantoon.

1905

Tiloihin asennetaan ruokala, jossa tarjotaan työntekijöille laadukkaita aterioita 40 sentin hintaan.

1924

Aktienziegelei Allschwilin, Allschwil-savupiippuvalmistajan ja Tranzer-tiilitehtaan hankinnalla oli positiivinen vaikutus kaikkiin LAUFEN-laakson tiilitehtaisiin.

Tämän seurauksena kolmas uuni vihitään käyttöön. Samana vuonna Tonwarenfabrik LAUFENin osakepääomaa korotetaan 1 miljoonaan Sveitsin frangiin.

1925

Tonwarenfabrik LAUFENin toimitusjohtajan ja hallintoneuvoston jäsenen Guido Gersterin johdolla perustetaan Aktiengesellschaft für keramische Industrie LAUFEN 26. marraskuuta. Shamotti tuodaan markkinoille, mikä mahdollistaa lavuaarien ja pesualtaiden valmistuksen.

1931-1933

Innovatiivinen posliinimainen materiaali lanseerataan tuotenimellä KILVIT. KILVIT on paljon vahvempaa kuin shamotti, ja tuotteista tulee kokonaan valkoisia ja tiiviitä.

1934

Rakennetaan tehdas valmistamaan seinälaattoja kivitavarasta. Näin AG für keramische Industrie muuttuu ensimmäiseksi seinälaattojen valmistajaksi Sveitsissä ja palvelee kansallista rakennusteollisuutta sotavuosina.

1938

Seinälaattojen valmistusta seuraa lattialaattojen valmistus. LAUFENiin rakennetaan toinen tehdas valmistamaan näitä lattialaattoja kivitavarasta. Vaikeassa liiketoimintaympäristössä syntyy uusia työpaikkoja.

1949

Toisen maailmansodan jälkeen Sveitsin liittovaltion rautatieyhtiö SBB kääntää huomionsa laajan kansallisen rautatieverkoston sähköistämiseen. LAUFEN vastaa valmistamalla sähköteknistä posliinia, pääasiassa eristeitä, ja siitä tulee SBB:n vahva toimittaja.

1952

AG für keramische Industrie LAUFEN rakentaa lyhyessä ajassa uuden tehtaan Campo Largoon, suur-Curitiban alueelle, valmistamaan seinä- ja lattialaattoja myös Brasiliassa. Yritys rekisteröidään nimellä INCEPA S.A.

1967

LAUFEN ostaa wieniläisen OESPAG:n (Österreichische Sanitär-Keramik und Porzellanindustrie AG) ja sen kaksi tuotantolaitosta Itävallassa Gmundenissa ja Wilhelmsburgissa.

1970

Keramik Holding AG LAUFEN perustetaan vastaamaan organisaatiorakenteesta, jota tarvitaan ohjaamaan 4 000 työntekijää eri toimipisteissä Sveitsissä, Itävallassa, Saksassa, Espanjassa ja Brasiliassa.

1971

Yrityksen jatkuva kehittäminen edellyttää uuden pääkonttorin perustamista. Arkkitehdiksi nimetään Giuseppe Gerster, yrityksen aikoinaan perustaneen Joseph Gersterin pojanpoika.

1973

"Lauantaina 3. elokuuta hieman ennen kello 15.00 Tonwarenfabrik LAUFEN AG:lle kuuluvassa lattialaattatehtaassa oli syttynyt tulipalo. Se sai alkunsa uunin I öljypolttimesta. Palosammuttimien nopeasta reagoinnista huolimatta tuli pääsi leviämään, mikä tuhosi laitoksen suuressa määrin.“ [Ote mediasta]

1982

Keramik LAUFENin vuosien aikana kehittämä keraaminen painevalu esitellään ensimmäisen kerran yleisölle lokakuussa 1982. Prosessi asettaa uudet standardit saniteettiteollisuudelle. Sen avulla LAUFEN pystyi kasvattamaan kapasiteettiaan, tehokkuuttaan ja valikoimaansa.

1986

140 000 osaketodistuksen liikkeeseenlasku 650 Sveitsin frangin kappalehintaan.

1990

LAUFEN keskittyy yhä enemmän muotoiluun. Porsche Design on ensimmäinen kansainvälisesti tunnettu nimi, jota konsultoidaan.

1997

Vuodesta 1992 vuoteen 1997 yritys velkaantui yritysostojen kautta ja aloitti konsernin uudelleenjärjestelyn.

1999

LAUFENista tulee osa ROCA-konsernia, joka on yksi kylpyhuone- ja saniteettitavarateollisuuden suurimmista ja vaikutusvaltaisimmista yrityksistä.

2002

Vuonna 2002 LAUFEN toi markkinoille Tam Tamin, maailman ensimmäisen seisovan pesualtaan, joka on valettu yhtenä kappaleena. Pesuallas kuuluu Stefano Giovannonin ILBAGNOALESSI One -mallisarjaan.

2009

LAUFEN Forum avaa ovensa. Lisäksi Similorin pääkonttori ja tuotantolaitokset siirretään LAUFENiin. Tämä oli viimeinen askel sveitsiläisen kylpyhuonekulttuurin osaamiskeskuksen luomisessa LAUFENiin.

2013

SaphirKeramik-innovaatiolla LAUFEN esittelee uraauurtavan maailmanuutuuden ja asettaa uuden standardin kylpyhuonesuunnittelulle.

2017

Keramik LAUFEN täyttää 125 vuotta.